Hollywood


Hollywood är ett distrikt i Los Angeles som ligger väster och lite nord om den absoluta stadskärnan. Hollywood har historiskt sett varit centrum för filmindustrin och fortsätter att vara starkt förknippat med nöjesbranschen. Oscarsgalan går av stapeln i Hollywood och i klassiska biograferna har många storfilmer haft premiär.Hollywood växte fram som ett jordbruksområde under andra halvan av 1800-talet. Vid förra sekelskiftet tog det ungefär två timmar att åka från Hollywood till Los Angeles med den opålitliga spårvagnen. Spårvagnstrafiken byggdes så småningom ut och detta blev grunden till dagens Hollywood Boulevard. Den första filmen i Hollywood spelades in 1911 och redan på 20-talet var filmindustrin etablerad med bolag som Paramount, Warner Bros och Columbia. Tv- och musikindustri följde efter filmbolagen och 1958 instiftades Hollywood Walk of Fame, där den första stjärnan för betydande insatser i nöjesbranschen lades 1960. Under 90-talet övergav många TV-stationer Hollywood och området hamnade i en period av stagnation. På senare tid har man försökt göra något åt detta genom att öppna många nya hotell, klubbar, restauranger och affärer i stadsdelen.

Kodak Theatre är en av de främsta attraktionerna i Hollywood. Sedan den öppnades 2001 har teatern varit den plats där Oscarsgalan hålls. Publikkapaciteten är över 3400 personer och scenytan är bland de största i USA.

Den världskända Hollywoodskylten är också typisk för området. Den mäter ungefär 15 gånger 60 meter och det ursprungliga syftet med skylten var att göra reklam för ett nytt bostadsprojekt. Skylten sattes upp 1923 med en beräknad livslängd på ett och ett halvt år.
Länk till Hollywoodskyltens hemsida

Bilder från <%# Eval("sight") %>Bilder från Hollywood

Tom utfyllnadsbild
Copyright © 2008 - 2018 Los Angeles Alla rättigheter förbehålles.